Društvo

Rekordna poseta na Zlatiboru za praznik

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2021

-

23:31

Rekordna poseta na Zlatiboru za praznik
Rekordna poseta na Zlatiboru za praznik - Copyright Tanjug/Zoran Đurović

veličina teksta

Aa Aa

Tokom proteklih prazničnih dana na planini Zlatibor dnevno je boravilo oko 25.000 ljudi, što je rekordna posećenost u ovom periodu, objavljeno je na sajtu Turističke organizacije Zlatibor.

Prema rečima direktora TO Zlatibor, Vladmiria Živanovića, na Zlatiboru je tokom proteklog vikenda bilo oko 30 odsto više gostiju nego što ih inače dolazi u ovo doba godine.

"Interesovanje je bilo veliko, kako za hotelski tako i za smeštaj u privatnoj režiji. To je još samo jedan pokazatelj da je Zlatibor planina koja je za posetioce atraktivna tokom cele godine, a svi koji dođu ovde zaista mogu da uživaju u velikom broju raznovrsnih sadržaja", rekao je Živanović.

Posebno interesovanje, navodi, i dalje vlada za zlatiborsku gondolu koja je radila i za vreme praznika.

U njenim kabinama od centra planine do vrha Tornika vozilo se tokom prazničnih dana više od 5.000 ljudi.

Posečeni ugostiteljski objekti radili su poštujući sve epidemiološke mere, a s obzirom na to da su pogodni vremenski uslovi privukli veliki broj posetilaca, čekalo se i na mesto na klupama koje se nalaze na Kraljevom trgu uz samo jezero, navodi se na sajtu TO Zlatibor.

Veliko interesovanje vladalo je i za Stopića pećinu, Muzej "Staro selo" Sirogojno, vodopad u Gostilju, tematski park "El Paso city", dok su se najmlađi zabavljali u Dino parku i Avantura parku koji se nalaze u samom centru Zlatibora.

Komentari (0)

Srbija