Društvo

Korona presek: Porast broja zaraženih, preminulo 56 osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/11/2021

-

15:15

Korona presek: Porast broja zaraženih, preminulo 56 osoba
Korona presek: Porast broja zaraženih, preminulo 56 osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Prema zvaničnim podacima u Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 14.946, od čega je pozitivna 2.771 osoba. Preminulo je 56 ljudi.

Na respitatoru se nalazi 213 pacijenata.

Podsetimo u Srbiji je juče estirano 9.840 osoba, od čega je bilo pozitivno njih 2.081, a preminulo 59 ljudi.

Inače, član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović rekao je da podržava uvođenje kovid propusnica od 24 sata. On je dodao da je to stav i stručnog dela Kriznog štaba i jasan stav struke u svetu. Ali, kako je naglasio, svesni su da je zabluda da bi to bilo moguće.

"Da bi doneli tako važnu odluku koja bi imala uticaj na mnoge, moramo da znamo da to nije realno i moguće. Ni u Komunalnoj miliciji nisu svi vakcinisani, nema ih dovoljno, ni inspektora nema dovoljno i to je nemoguće sprovesti", rekao je Tiodorović za TV Prvu.

Ocenio je da ne bi bilo neočekivano da bude protesta protiv korona mera, i dodao da treba imati na umu da su sve mere Kriznog štaba uvođene postepeno.

"Možda je bilo kašnjenja, ali nije izazivalo veliki odijum u javnosti. Ako tako nastavimo da radimo, samo moramo biti efikasniji uz oštru kontrolu sa kažnjavanjem, onda ćemo to uspeti da dovedemo u red. Verujem da smo daleko do protesta kakve vidmo u Beču i Holandiji", rekao je Tiodorović.

Naglasio je da je od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske ovjekte do 20 časova procenat vakcinisan među maldima u Srbiji povećan na 35 procenata.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija