Društvo

Predstavljen projekat eNotar, prva faza projekta digitalizacija i centralizacija javnobeležničke građe

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2021

-

17:06

Predstavljen projekat eNotar, prva faza projekta digitalizacija i centralizacija javnobeležničke građe
Predstavljen projekat eNotar, prva faza projekta digitalizacija i centralizacija javnobeležničke građe - Copyright FOTO TANJUG/ JP POSTA SRBIJE/ VUK BRANKOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Ðorđević predstavio je danas na Kopaoniku projekat eNotar na čijem razvoju radi Pošta Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, delegacija Pošte Srbije učestvovala je na petom godišnjem Savetovanju javnih beležnika na Kopaoniku, koje se održava u cilju razmene iskustava i analize i rešavanja spornih pitanja koja se javljaju u javnobeležničkoj praksi.

Ðorđević je istakao da će eNotar kao informacioni sistem za arhiviranje javnobeležničke dokumentacije u prvoj fazi obuhvatiti digitalizaciju i centralizaciju javnobeležničke građe, dok će u narednim fazama omogućiti i korišćenje arhiviranih dokumenata za potrebe pravosudnih organa, državnih organa, privrede i građana, navodi se u saopštenju.

On je naglasio da se rad Pošte Srbije intenzivno unapređuje na svim poljima, kao i da ovo preduzeće inovativno ide napred sa željom da iskoristi sve što digitalizacija pruža.

O razvoju i realizaciji eNotara u ime Pošte Srbije govorila je i direktorka Funkcije informacionih tehnologija, elektronskih komunikacija i razvoja Pošte Srbije Milica Spasić.

Ovaj značajan projekat sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom pravde i Javnobeležničkom komorom Srbije, saopštila je Pošta Srbije.

Komentari (0)

Srbija