Društvo

Vanredno u devet opština u Srbiji zbog posledica snežnih padavina

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

15/12/2021

-

09:55

Vanredno u devet opština u Srbiji zbog posledica snežnih padavina
RINA - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Vanredna situacija zbog posledica snežnih padavina na snazi je u devet opština u Srbiji, Ivanjici, Lučanima, Novoj Varoši, Ljuboviji, Krupnju, Arilju i Bajinoj Bašti, Malom Zvorniku i Osečini.

Kako javlja RTS, vanrednu situacija u Malom Zvorniku je proglašena  danas jer je bez struje 40 odsto stanovnika te opštine.

Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić rekao je za RTS da su svi glavni putevi prohodni, a da se putevi u ruralnom delu opštine i dalje čiste. Jevtić napominje da je ih potrebno očistiti za radnike EDB kako da bi mogi da poprave brojne kvarove ne elektromreži i apeluje da ukoliko ima slobodnih ekipa Elektrodistribucije da dođu da pomognu.

Sela u malozvorničnoj opštini uglavnom čini starije stanovništvo, koriste se fiksni telefoni te je otežano i pozivanje hitne pomoći u slučaju potrebe za tim. Takođe, stanovnici sela uglavnom žive od svojih proizvoda, ali će sve zalihe mesa i drugih proizvoda propasti zbog nemogućnosti rada zamrzivača.

Takođe, zbog velike količine padavine koje su izazvale nestanak struje, i u Osečini je proglašena vanredna situacija.

Tri sela ove opštine ostala su potpuno odsečena, a dve trećine opštine je već četiri bez struje.

RINA

 

Takođe, na području ivanjičke opštine bez struje je oko 1.000 potrošača u podjavorskim i podmučanjskim selima. U lučanskoj opštini bez struje je oko 1.000 potrošača u planinskim selima. U utorak popodne struju je dobilo više od 2.000 domaćinstava u Dragačevu koji je nisu imali duže od dva dana.

Svi putni pravci prvog i drugog reda kao i oni ka planinskim centrima u Moravičkom okrugu su prohodni a meštani sa lokalnim samoupravama čiste i nekategorisane puteve

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija