Društvo

Glumac Milan Marić odgovorio doktorki antivakserki: Ne zloupotrebljavajte decu za vaše morbidne porive

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/12/2021

-

12:06

Glumac Milan Marić odgovorio doktorki antivakserki: Ne zloupotrebljavajte decu za vaše morbidne porive
Glumac Milan Marić odgovorio doktorki antivakserki: Ne zloupotrebljavajte decu za vaše morbidne porive - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Zvezde serije "Besa", glumci Milan Marić i Milica Gojković, našli su se na meti antivaksera na društvenim mrežama nakon što su, za jedan domaći medij govoreći o seriji, između ostalog, naveli i da ih je na setu zarazilo dete. Antivakserima je ova njihova izjava, istrgnuta iz konteksta, odmah bila povod za javne napade i širenje teorija zavere, na koje je Marić danas i odgovorio.

Naime žučnu prozivku u cilju promovisanja opasnih stavova uključila se i poznata antivakserka doktorka Jovana Stojković, koja godinama širi stavove protiv vakcinacije i protiv koje je pokrenut i postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije. Međutim glumac se ubrzo oglasio i objasnio da ih dete nije zarazilo koronom, već bakterijom koju je pokupilo u vrtiću.

 

Stojković je, naime, uz objavu isečka iz dnevnog lista u kome je pisalo: "Milica Marić i Milica Gojković: Na snimanju `Bese` dete nas je sve zarazilo", dodala komentar: "Vakcinisani".

Kako vunkcionišu antivakseri na mrežama, pokazuje upravo i ovaj slučaj, jer su redom delili naslovnu stanu lista, očigledno bez pročitanog teksta i kome glumci i govore o pomenutim slučaju. 

Međutim, Marić je odmah reagovao na ovu objavu ističući da se zapravo ne radi o koronavirusu, nego bakteriji koje im je dete prenelo i poručio: "Ne zloupotrebljavajte decu kako biste namirili vaše morbidne porive". 

"1. Dete nikoga nije zarazilo koronom, nego bakterijom koju je pokupio u vrtiću. 2. `Zarazio` je samo nas dvoje jer je sa nama provodio najviše vremena. 3. Ne zloupotrebljavajte decu kako biste namirili vaše morbidne porive. 4. Vakcinisan sam, što bih i Vama preporučujem...", objavio je na Tviteru Marić.

Doktorka Jovana Stojković godinama otvoreno promoviše antivakcinalne stavove i na čelu je pokreta "Živim za Srbiju". Ona je psihijatar na Klinici za neuropsihijatriju Kliničkog centra Srbije, a i pre epidemije koronavirusa protivila se vakcinaciji dece MMR vakcinom. Protiv dr Stojković se vodi i postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije.

Komentari (0)

Srbija