Društvo

Korona presek: Preminulo 37 osoba, 125 pacijenata na respiratorima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/12/2021

-

15:18

Korona presek: Preminulo 37 osoba, 125 pacijenata na respiratorima
Korona presek: Preminulo 37 osoba, 125 pacijenata na respiratorima - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je, u poslednja 24 časa, na koronavirus testirano 8.168 osoba, od čega je pozitivno njih 802. Preminulo je 37 osoba. Hospitalizovano je 2,488 pacijenata, od čega je 125 na respiratorima.

Podsetimo, juče je u Srbiji registrovano 1.015 novozaraženih, a preminulo je 28 osoba.

Otkazan je novogodišnji vatromet u Parizu, Irska zatvara ugositeljske objekte posle 20 časova, a u Holandiji se od danas uvode stroge mere karantina u cilju sprečavanja naglog porasta infekcija omikron soja korona virusa.

Ranije ove nedelje, holandska vlada je produžila mere iz novembra koje podrazumevaju zatvaranje ugostiteljskih objekata i većine prodavnica u periodu od 17 sati do 5 sati ujutru. Holandski premijer Mark Rute nije saopštio šta će sve podrazumevati nove restriktivne mere, ali je naveo da će se one nadovezati na delimično zaključavanje koje je već na snazi.

U centru Londona održan je protest protiv vakcinacije. Protestnom maršu pod nazivom "Ujedinjeni za slobodu" prisustvovalo je oko pet hiljada ljudi. Tokom protesta, došlo je i do sukoba između demonstranata i policije i lakše je povređeno nekoliko policajaca.

Protest je održan i u Barseloni zbog uvođenja strožih epidemijskih mera usled pojave novog talasa infekcija korona virusom. Hiljade demonstranata protestovalo je treću nedelju zaredom. Nekoliko hiljada Parižana takođe je izašlo na ulice zbog novih mera koje je uvela francuska vlada, ali i zbog najava da će od januara biti uvedeni kovid pasoši. Protesti su održani i u nekoliko gradova širom Francuske.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija