Društvo

Korona presek: Više od 1.200 zaraženih, preminulo 27 osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/12/2021

-

15:09

Korona presek: Više od 1.200 zaraženih, preminulo 27 osoba
Korona presek: Više od 1.200 zaraženih, preminulo 27 osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je za poslednja 24 sata testirane su 13.574 osobe, od čega je pozitivno 1.249 njih. Preminulo je 27 osoba. Na respiratorima se nalaze 84 pacijenta.

Podsetimo, u Srbiji je juče testirano 9.265 ljudi, od čega je pozitivno njih 976. Preminulo je 26 osoba. Na respiratorima se nalazilo 99 pacijenata.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 16 sati, a na njoj će biti razmatrana aktuelna epidemiološka situacija. Jedna od glavnih tema biće i koliko je zdravstveni sistem spreman za novu varijantu virusa korona - omikron i novi talas koji se očekuje već u januaru. Kako Euronews Srbija saznaje najverovatnije neće biti uvođenja novih mera.

U medicinskom delu Kriznog štaba kažu da će i dalje insistirati na pooštravanju mera, da kovid propusnice važe 24 sata, a ne kao do sada posle 20 sati u ugostiteljskim objektima, kladionicama, kockarnicama. Međutim, ne očekuju da će biti pooštrene. 

"Na sednici će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija. Insistiraćemo na pooštravanju mera, ali sam gotovo siguran da ih neće biti. Verovatno će ostati mere koje su bile na snazi do sada", naveo je nedavno za Euronews Srbija prof. Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba.

Omikron je u četvrtak, 23. decembra potvrđen u Srbiji. Lekari kažu da je sigurno bio prisutan i ranije, ali da nije "dobio zalet". Strahuju od predstojećih praznika, okupljanja mladih na dočeku Nove godine. 

Komentari (0)

Srbija