Društvo

Oblačano i suvo vreme, maksimalna temperatura do devet stepeni - od četvrtka delimično razvedravanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/12/2021

-

07:18

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Tmurno i kišovito vreme koje smo imali prethodnih dana, danas će zameniti promenljivo oblačno, ali suvo vreme, rekla je meteorolog televizije Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Oblaci će tokom celog dana prekrivati nebo u većem delu zemlje, a na krajnjem severu, u poslepodnevnim satima, mestimično će padati slaba kiša. U jugozapadnim i južnim predelima, sredinom dana, očekuje se delimično razvedravanje. Ono će biti samo privremeno, jer nam već tokom noći stižu novi kišonosni oblaci", rekla je Gojković.

Kaže da je ovog jutra hladno i maglovito bilo u celoj zemlji. Izmerena temperatura kretala se oko nule, a tokom dana hladna vazdušna masa zahvataće uglavnom Vojvodinu. Maksimalna dnevna na severu neće prelaziti pet stepeni Celzijusa, dok se na jugu očekuje do devet stepeni.

Tanjug/Tara Radovanović

 

"Južni i jugoistočni vetar je do večernjih sati u pojačanju, te se tokom noći u košavskom području očekuje vetar nešto jačeg intenziteta", rekla je Gojković i za sredu najavljuje nove kišonosne oblake koji će zahvatiti celu zemlju. 

"Povremene i mestimične padavine zadržaće se do četvrtka, kada će slaba kiša padati samo na jugu zemlje. Od četvrtka se očekuje delimično razvedravanje, koje će severu doneti sunčane periode, a jugu i mestimične padavine. Vetar će biti promenljivog pravca, a topla vazdušna masa sa zapada donosi nam otopljenje koje će nam u petak doneti temperaturu od preko 10 stepeni", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija