Društvo

U narednim danima prolećne temperature, znatno iznad proseka, danas i do 15 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/12/2021

-

07:16

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Jugozapadno strujanje na visini donosi nam topao Mediteranski vazduh koji će uzrokovati prolećne temperature u većem delu zemlje, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Hladno je i ovog jutra je bilo u južnim delovima Srbije, gde se temperatura kretala oko nule. Najhladnije je bilo u Sjenici i Zaječaru sa izmerenih -6 stepeni, a najtoplije u Beogradu sa oko 7 stepeni", kaže Gojković.

Navodi da će maksimalna dnevna temperatura danas, ali i narednih dana biti ekstremno iznad proseka za ovo doba godine. Najtoplije danas na zapadu, gde će živa u termometru mestimično biti oko 15 stepeni Celzijusa, u većini mesta biće oko 13, a u južnim predelima temperatura neće prelaziti 10 stepeni.

"Vreme danas biće promenljivo. Do sredine dana sunčano, u drugoj polovini dana, pretežno oblačno. Naoblačenje će uglavnom zahvatati predele severno od Kragujevca, a uveče i tokom noći slaba kiša će padati u Beogradu i severno od glavnog grada", dodaje Gojković.

Kako objašnjava, vetar danas duva iz pravca jugozapada i to umerenim i povremeno pojačanim intenzitetom, što nam za vikend donosi dodatno otopljenje, kada će i jutarnja temperatura biti oko 10 stepeni Celzijusa.

"U subotu će kiša padati uglavnom u Vojvodini i mestimično u severnom Pomoravlju. U noći između subote i nedelje padavinska zona se proširuje i na ostatak zemlje, te će u nedelju slaba kiša mestimično padati tokom celog dana. Slično vreme zadržaće se do sredine naredne nedelje. Kiša neće prestati, jer ćemo se u ponedeljak ponovo naći pod uticajem ciklona sa Mediterana koji nam donosi nešto veću količinu padavina, a stalni priliv vazduha sa juga omogućava tople dane i noći", kaže Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija