Društvo

Najhladniiji dan ove sedmice: Od sutra blago otopljenje, a za vikend slabe padavine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/12/2021

-

07:22

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prvi dan zime, a ujedno i najhladniiji dan ove nedelje, osvanuo je sa mrazem i mestimičnom maglom. I dalje se nalazimo pod uticajem polja visokog vazdušnog pritiska koje nam donosi stabilnu atmosfersku situaciju, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako objašnjava, ovakvo vreme je karakteristično po mirnom vremenu sa slabim vetrom, a u zimskom periodu i po hladnim danima.

Tanjug/Zoran Žestić

 

"Vedro će danas biti u većem delu zemlje, a samo na zapadu i jugozapadu oblaci će povremeno zaklanjati sunce.  Ovog jutra minimalna temperatura kretala se od -17 u Sjenici, pa do 0 stepeni u Sremskoj Mitrovici. Maksimalna dnevna dostizaće 2 stepena Celzijusa na severu i zapadu zemlje, dok će u ostalim mestima biti za koji stepen hladnije", kaže Gojković.

Dodaje da vetra danas skoro i da neće biti, ali i da već sutra počinje da duva iz južnih pravaca.

"Upravo će nam ovo južno strujanje već u petak doneti otopljenje od skoro 10 stepeni. Jutro sa temperaturom ispod nule imaćemo još sutra, najhladnije će biti na jugozapadu i jugoistoku, a tokom dana živa u termometru dostizaće 4 stepena Celzijusa samo na zapadu zemlje", rekla je ona.

Gojković dodaje da nam osim otopljenja, ovaj južni vetar donosi i vlažan Mediteranski vazduh.

"Već sutra ćemo imati povećanje oblačnosti, a za vikend i slabe padavine, koje će uglavnom zahvatati severne i zapadne predele Srbije", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija