Društvo

Stižu oblaci koji donose slabe padavine, danas temperatura oko nula stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/12/2021

-

07:18

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Vreme u Srbiji danas će biti oblačno i hladno. Slab sneg povremeno će padati samo na višim planinama, dok će u ostalim predelima biti tmurno i suvo, kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Maksimalna dnevna temperatura biće oko nule, koliko se danas očekuje u većini mesta, usporava topljenje snega, te se on i dalje zadržava i u nižim predelima. Temperatura od oko pet stepeni biće samo u Timočkoj krajini, gde će vetar duvati nešto jačim intenzitetom. U ostatku zemlje vetar slab do umeren severozapadni.

"Priliv hladnog vazduha sa severa Evrope ovog jutra je temperaturu u celoj zemlji spustio ispod nule, što je uzrokovalo obrazovanje mraza i poledice, a stabilna atmosferska situacija i slab vetar pogodni su za obrazovanje guste magle koja u većem delu zemlje smanjuje vidljivost na ispod 200 metara", kaže Gojković.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Sutra, krajem dana, pristižu nam oblaci koji će doneti slabe padavine. U nižim predelima padaće kiša i susnežica, a na planinama sneg. Visinski vetar menja svoj pravac te će nam ovaj put doneti blago otopljenje. Maksimalna temperatura u četvrtak oko tri stepena Celzijusa, a u petak za stepen, dva toplije.

Kako je navela Gojković, osim otopljenja, u petak nas očekuje i vetar u pojačanju, a kiša, odnosno sneg, zadržaće se do subote. Prema trenutnim prognozama, u nedelju će biti i sunčanih perioda, ali samo u Vojvodini i delovima istočne Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija