Društvo

Zaleđeno stablo palo na vozilo na Fruškoj gori, povređena žena

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2021

-

08:58

Zaleđeno stablo palo na vozilo na Fruškoj gori, povređena žena
Zaleđeno stablo palo na vozilo na Fruškoj gori, povređena žena - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Jedna ženska osoba lakše je povređena prilikom pada zaleđenog stabla na krov putničkog automobila na Iriškom vencu, saopštilo je danas Javno preduzeće "Nacionalni park Fruška gora".

Policija i čuvari Nacionalnog parka izvršili su uviđaj, sačinili zapisnik sa lica mesta, a povređenu osobu Hitna pomoć je odvezla na zbrinjavanje. U saopštnju se ukazuje da je ledena kiša, koja je juče padala na području Fruške gore, pored poledice na putu preko Iriškog venca i na Grebenskom putu, oborila više stabala, od kojih su neka oštetila vozila u prolazu.

Uprkos celodnevnim apelima Nacionalnog parka i postavljenim obaveštenjima o zabrani vožnje, neka vozila su se ipak kretala putevima po Fruškoj gori.

Pored toga, pojedinci su tokom kasnih popodnevnih časova i ponovo u toku večeri uklanjali, čak i kidali obaveštajne trake i sklanjali znake zabrane prolaska, pa su tako i sebe i druge doveli u opasnost rizikujući udes na putu, navodi se u saopštenju Nacionalnog parka.

Čuvarska služba tog Javnog preduzeća, navodi se u saopštenju, bila je dežurna na terenu i zajedno sa patrolama policije obilazila i kontrolisala teren. Nadležni upozoravaju da će prijava zbog ugrožavanja bezbednosti biti podneta protiv svakog lica koje bude zatečeno na putu kojim je zabranjeno kretanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija