Društvo

I danas kiša, ali je nešto toplije, maksimalna temperatura do osam stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/12/2021

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Ovo jutro osvanulo je kišovito na severu i zapadu, i suvo i maglovito na jugu zemlje. Intenzivni cikloni sa Atlantika ka Evropi potiskuju toplu vazdušnu masu koja i našoj zemlji donosi otopljenje od nekoliko stepeni, rekla je meteorolog televizije Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"Osim otopljenja oni nam donose kišonosne oblake koji su još sinoć zahvatili sever i zapad Srbije. Do sredine dana padavinska zona se premešta ka jugoistoku, što će celoj zemlji doneti slabu i umerenu kišu. U ranim poslepodnevnim satima na severu dolazi do slabljenja i prestanka padavina", kaže Gojković.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Navodi da ovog jutra je u većini mesta izmereno oko 3 stepena Celzijusa, a maksimalna dnevna temperatura danas kretaće se od 4 na istoku, pa do 8 stepeni na zapadu zemlje. U ostalim većim gradovima, kaže Gojković, ići će do 6 stepeni Celzijusa.

"Vetar do sredine dana duva umerenim i povremeno pojačanim intenzitetom. Poslepodne u slabljenju, te nas tokom noći i sutra ujutru, zbog slabog vetra i velike vlažnosti očekuje gusta magla", kaže ona.

Gojković kaže da će drugu polovinu nedelje obeležiti suvo i promenljivo oblačno vreme. Napominje da će još sutra nebo prekrivati oblaci, dok se u petak, sredinom dana razvedravanje očekuje u većem delu Srbije. 

"Sutra će dnevna temperatura biti oko 10 stepeni, a već u petak mestimično dostiže i 14. U novogodišnjoj noći vreme će biti vedro, a južni vetar nam donosi minimalnu temperaturu od oko 7 stepeni. U prvim danima januara biće pretežno sunčano i toplo, a obilnije padavine prognoziraju se za utorak naredne nedelje", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija