Društvo

Radno vreme za praznike - detaljane informacije o tome kako će raditi tržni centri, marketi, pošte i pijace

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/12/2021

-

07:13

Radno vreme za praznike - detaljane informacije o tome kako će raditi tržni centri, marketi, pošte i pijace
Radno vreme za praznike - detaljane informacije o tome kako će raditi tržni centri, marketi, pošte i pijace - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović/ Zoran Žestić/ Tara Radovanović/ Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika radno vreme u mnogim uslužnim objektima i ustanovama biće drugačije od regulatnog. Većina njih neće raditi prvog dana 2022. godine i Božića, a među njima su marketi, pijace i tržni centri. Biće izmenjen i režim vožnje gradskog saobraćaja, ali će se povećati i spisak dežurnih apoteka.

Ovo je detaljan spisak njihovog izmenjenog radnog vremena u predstojećim prazničnim danima:

Pošte

Za vreme praznika - od 31. decembra do 3. januara, kao i na Božić 7. januara radiće samo dežurne pošte, dok će Glavna pošta u Takovskoj ulici u Beogradu i pošta na aerodromu Nikola Tesla raditi neizmenjeno, odnosno non-stop, saopšteno je danas iz Pošte Srbije.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Neizmenjeno će raditi i pošte na skoro svim graničnim i administrativnim prelazima. U nedelju, 2. januara radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Kragujevcu, pošte u "Univereksport" objektima u Novom Sadu i okolini, kao i pošte u turističkim centrima - na Kopaoniku i Zlatiboru i druge dežurne. U ponedeljak, 3. januara radiće 54 dežurne pošte u celoj Srbiji. Na dan dočeka Nove godine, 31. decembra i 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno - do 17 časova.

Pijaca

Zelene pijace u petak, 31. decembra radiće  uobičajeno, od  6 do 19 časova, dok  1. i 7. januara  januara neće raditi, saopštili su iz JKP "Gradske pijace". 

Pijace  "Zemun",  "Banovo brdo", "Bele vode" i  "Dušanovac"  1.i 7. januara  radiće skraćeno od 6 do 14 časova,  dok će 2. januara sve zelene pijace raditi  od 6 do 14 časova. Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak“) 1. i 7. januara neće raditi.
Pijaca "Dušanovac"  (prodaja iz vozila)  neće se vršiti 31. decembra, kao i 1 i 6. januara. dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova. Pijaca cveća "Krnjača", 1. i 7. januara neće raditi.

Pijaca "Palilula", 31. decembra radiće od 7 do 20 časova,  dok 1. i 7. januara  neće raditi, a 6. januara pijaca "Palilula"  radiće  od  7 do 18 časova. Garaža  na  pijaci  Palilula  neće raditi 1. i 7. januara, 2. januara radiće do 15 časova, dok će 6. januara raditi do 19 časova. 

Garaža  na pijaci "Zemun"  1, 2. i  7. januara radiće 24 časa.  Garaža na pijaci "Zeleni venac"  neće raditi 1. i 7. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova, navodi se u saopštenju JKP "Gradske pijace".

Tržni centri

Kao i prethodnih godina, kada su u pitanju tržni centri njihovo radno vreme će 31. decembra biti do 18 časova. Prvi dan 2022. godine biće neradan za sve. Nakon toga će raditi po ustaljenom radnom vremenu, sve do 6. januara kada će raditi takođe do 18 časova, a na dan Božića, 7. januara, neće raditi.

Drogerije

Sve dm drogerije će 31. decembra 2021. godine biti otvorene do 18 časova, dok će subota 1. januar 2022. biti neradan dan za sve dm prodavnice. U nedelju, 2. januara, deo drogerija ovog lanca koje se nalaze u tržnim centrima i robnim kućama će raditi po prilagođenom režimu, dok će ostale biti zatvorene. Od 3. do 5. januara dm drogerije će raditi po uobičajenom radnom vremenu, a na Badnji dan, 6. januara, dm prodajni objekti ostaju otvoreni do 17 ili 18 časova, u zavisnosti od konkretne lokacije. Božić će biti neradni dan za sve dm drogerije. Detaljno radno vreme možete videti ovde.

Izmene na linijama javnog prevoza tokom predstojećih praznika:

Sekretarijat za javni prevoz saopštio jeda će tokom predstojećih praznika doći do izmena na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama javnog prevoza.

U periodu od 1. do 3. januara, kao i 7. januara važiće nedeljni red vožnje. Od utorka 4. do 6. januara važiće red vožnje za radni dan, navodi se u saopštenju.

U petak, 31. decembra  na svim linijama javnog gradskog prevoza važiće red vožnje za radni dan. U novogodišnjoj noći redovne noćne linije počeće sa radom u 22 časa, dok će se dnevni i noćni prevoz preklapati od 22 do 23 sata.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

U subotu, 1. januara važiće red vožnje za nedelju, uz režim koji će biti prilagođen manifestaciji "Ulica otvorenog srca". U ulicama Svetogorska i Makedonska - na delu od Dečanske do Takovske ulice - umesto trolejbuskih linija 28, 40 i 41 uvodi se autobuska linija 40A (Zvezdara – Banjica 2). Vozila sa linija 65 i 77 saobraćaće delimično izmenjenim trasama u oba smera: Dečanska - Braće Jugović - Bulevar despota Stefana - Džordža Vašingtona - 27.marta i dalje redovnim trasama.
Vozila javnog gradskog prevoza koristiće postojeća stajališta na izmenjenim delovima trasa, navodi se u saopštenju.

Marketi:

Kako bi zaposleni i potrošači imali vremena da se pripreme za predstojeće praznike i veliki marketi u Beogradu radiće malo drugačije. Kao i tržnim centrima, većini će neradni dani biti 1. i 7. januar.

Maksi marketi:

31. decembar skraćeno do 18 sati
1. januar neradni dan
6. januar skraćeno do 18 sati
7. januar neradni dan

Idea, Roda i Merkator:

31. decembar skraćeno do 18 sati
1. januar neradni dan
6. januar skraćeno do 18 sati
7. januar neradni dan

profimedia

 

Lidl:

31. decembar skraćeno do 18 sati
1. januar neradni dan
6. januar skraćeno do 18 sati
7. januar neradni dan

Super Vero:

31. decembar do 20 sati
1. januar neradni dan
6. januar skraćeno do 18 sati
7. januar neradni dan

Apoteke

Radno vreme apoteka u vreme novogodišnjih praznika takođe će biti ograničena - 1., 2.,3. i 7. januar biće neradni dani, dok će 4., 5. i 6. januara imati redvono radno vreme.

Stalno dežurne apoteke radiće tokom praznika su: "Sveti Sava", Nemanjina 2, "Prvi maj", Kralja Milana 9, "Bogdan Vujošević", Bulevar maršala Tolbuhina 30, "Zemun“, Glavna 34 i "Gornji grad", Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac.

Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

 

Tokom praznika pored stalno dežurnih apoteka, dežuraće još neke:

"Mr Matej Ivanović'' - Knez Mihailova br.27, Stari grad:

1. januar - od 12 do 20 časova
2. januar - od 10 do 18 časova
3. januar - od 9 do 21 čas
7. januar - od 9 do 21 čas

Ostale dežurne apoteke:

" Terazije'' - Terazije br. 29, Stari grad 1. i 3. januar od 10 do 18 časova

'' Takovo'' - Svetogorska br. 50, Stari grad 1. januar od 10 do 18 časova

'' Sopot'' - Jelice Milovanović br. 2,Sopot 3. januar od 8 do 15 časova

'' Surčin'' – Braće Puhalovića br. 12, Surčin 3. januar od 08 do 15 časova

'' Svetozar Marković'' – Omladinskih brigada br. 104, Novi Beograd 1, 2 i 3. januar od 8 do 15 časova

 

Komentari (0)

Srbija