Društvo

Korona presek: Više od 7.000 zaraženih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/01/2022

-

15:06

Korona presek: Više od 7.000 zaraženih
Korona presek: Više od 7.000 zaraženih - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata, na koronavirus je u Srbiji testirano 25.516 ljudi, a pozitivno je bilo njih 7.488.

Preminulo je 25 osoba.

Na respiratorima se nalaze 74 pacijenta.

Podsetimo, juče je bilo 5.224 novih slučajeva infekcije, a preminulo je 19 osoba.

U Srbiji je od početka godine zabeležen višestruki porast dnevnog broja novozaraženih, a prema rečima lekara, sve ukazuje na to da je najverovatnije omikron već postao dominantan i da je dao zamah novom talasu epidemije.

Ispred svih kovid ambulanti jutros su ogromni redovi, a zdravstveni radnici kažu da ne pamte takve gužve od početka epidemije. Na pregled i testiranje čeka se i po više sati. Očekuje se da će broj zaraženih ići progresijom kao u Grčkoj, SAD, Francuskoj, Velikoj Britaniji. 

"Sve što ovih dana vidimo, ukazuje da je najverovatnije zadominirao omikron i u Srbiji. Nema drugog objašnjenja. Ništa se ne razlikuje od onog što se dešava u Velikoj Britaniji, SAD, Francuskoj i ostalim zemljama gde je on postao dominantan", istakao je za Euronews Srbija dr Vladimir Petrović, direktor Zavoda za javno zdravlje Vojvodine.

O dominaciji omikrona u našoj zemlji čeka se samo potvrda iz laboratorije Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, gde se radi sekvenciranje virusa

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija