Društvo

Korona ne posustaje, novi drastičan skok broja obolelih u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/01/2022

-

15:07

Korona ne posustaje, novi drastičan skok broja obolelih u Srbiji
Korona ne posustaje, novi drastičan skok broja obolelih u Srbiji - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata, na koronavirus je u Srbiji testirano 27.290 ljudi, a pozitivno je bilo njih 9.122.

Preminulo je 19 osoba. Na respiratorima se nalaze 79 pacijenata.

Podsetimo, juče je bilo 7.488 novih slučajeva infekcije, a preminulo je 25 osoba.

U Srbiji je  skraćen karantin sa 14 na 10 dana za kovid pozitivne pacijente, saopštio je danasInstitut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Od oko 1.500 studenata koliko ih je trenutno u 14 studentskih domova u Beogradu, kovid je potvrđen kod desetoro, pokazuju najnoviji podaci Studentske poliklinike. Prema rečima direktora Ustanove Studentski centar "Beograd" Gorana Minića, osmoro studenata čeka rezultate testiranja, a prati se stanje 11 studenata koji su bili u kontaktu sa zaraženima.

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo, doktor Milanko Šekler kaže da je strategija ohrabrivanja ljudi da proslavljaju Novu godinu od strane nadležnih vrlo loše uticala na epidemiološku situaciju u zemlji. Ističe i da simptomi omikrona nisu nimalo bezazleni kod nevakcinisanih.

On je za RTS naveo da nema egzaktnih podataka da li dominira omikron ili delta soj koronavirusa, ali da je prema onome sa čime se lekari u kovid u ambulantama sreću jasno da ima i jednog i drugog soja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija