Društvo

Momirović: Angažovana sva mehanizacija za čišćenje snega

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2022

-

10:04

Momirović: Angažovana sva mehanizacija za čišćenje snega
Momirović: Angažovana sva mehanizacija za čišćenje snega - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je angažiovana sva mehanizacija za čišćenje snega na autoputevima i državnim putevima prvog i drugog prioriteta, kao i da se neprestano radi kako bi se omogućio što bolji protok saobraćaja.

Poručio je da će uskoro svi putevi biti očišćeni, te dodao da je otežavajuća okolnost to što sneg u kontinuitetu pada već 16 sati.

"Sva mehanizacija je na autoputevima i državnim putevima i mi čistimo sneg. Ako sneg pada 16 sati u kontinuitetu nemoguće je ispuniti očekivanja da uopšte nema snega na kolovozu", rekao je Momirović gostujući na TV Prva.

Zamolio je građane da imaju strpljenja i razumevanja s obzirom na to da sneg neprestano pada i naveo da se prvo čiste autoputevi i državni putevi prvog i drugog prioriteta, a da će se potom krenuti sa uklanjanjem snega na putevima trećeg prioriteta.

Naglasio je da naša zemlja ima kvalitetan sistem za održavanje puteva u zimskim uslovima, te objasnio da će saobraćj biti usporen i otežan u narednim danima zbog najavljenih obilnih padavina.

Obećao je da će putevi, kada sneg prestane da pada, biti očišćeni u rekordnom roku.

"Naravno da će biti problema dok sneg ne stane, posle ćemo sve očistiti u rekordnom roku. Molim ljude za malo strpljenja, ljudi sve vreme rade i svi putevi će biti ubrzo očišćeni, naravno, ukoliko se sneg zaustavi", rekao je Momirović.

Komentari (0)

Srbija