Društvo

Pripadnici Oklopno-izviđačkog bataljona iskoristili sneg i niske temperature za redovnu taktičku obuku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/01/2022

-

18:52

Pripadnici Oklopno-izviđačkog bataljona iskoristili sneg i niske temperature za redovnu taktičku obuku
Tanjug/Ministarstvo odbrane - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Oklopno-izviđačkog bataljona iskoristili su snežne padavine i niske temperature za realizaciju specifičnih sadržaja taktičke obuke iz oblasti obaveštajnog obezbeđenja Kopnene vojske.

Na poligonu "Rujnik" i u kasarni "Stevan Sinđelić" u Nišu pripadnici bataljona u zimskim uslovima uvežbavaju taktičke radnje i postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, kao i organizovanja patrola i zaseda, uz upotrebu osnovnog borbenog sredstva ove jedinice - oklopno-izviđačkog automobila BRDM-2MS.

Na obuci aktivno učestvuju i profesionalni vojnici koji su nedavno primljeni u jedinicu i raspoređeni na dužnosti vozača i nišandžija na ovom borbenom vozilu.

Oni se osim za realizaciju izviđačkih zadataka osposobljavaju za pravilno i bezbedno rukovanje oklopno-izviđačkim automobilom BRDM-2MS i njegovu borbenu upotrebu u svim uslovima.

Ovo je samo deo kompleksne obuke u Oklopno-izviđačkom bataljonu, čija je osnovna namena prikupljanje obaveštajnih podataka za potrebe izvođenja operacija Kopnene vojske, a njenom realizacijom unapređuje se osposobljenost pripadnika jedinice za izvršavanje zadataka u svim vremenskim uslovima.

 

Komentari (0)

Srbija