Društvo

Jutarnji mraz, pa smena oblaka i sunca: Kakve nam to promene stižu od večeras?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/01/2022

-

07:28

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Stabilna atmosferska situacija za vikend nam je donela suvo i pretežno sunčano vreme, koje već danas prepodne, zamenjuju oblaci, a kasnije i slabe padavine.

"Naše zemlja će se tokom večernjih sati naći pod uticajem ciklona sa severa Evrope koji će uzrokovati jak vetar i priliv nešto vlažnijeg vazduha, te će tokom noći mešovitih padavina biti u većem delu zemlje, ali samo mestimično", ističe meteorolog Ljubica Gojković

Oslabljeni hladan front neće uzrokovati osetnije zahlađenje, a i padavine će biti slabog intenziteta.

Dakle, tokom dana promenljivo oblačno i uglavom suvo, samo će na višim planinama jugozapadne Srbije provejavati slab sneg, a uveče i tokom noći sa nešto više padavina.

Minimalna temperatura je ovog jutra bila oko normalne za ovo doba godine i kretala u intervalu od -5 u centralnim predelima, pa do 3 u Negotinu.

Tokom dana, toplije, sa temperaturom oko 9 stepeni biće samo na zapadu i severozapadu, dok se u ostalim mestima očekuje oko 6 stepeni, mestimično i hladnije.

Osim naoblačenja, pojačan i povremeno jak severozapadni vetar naznačava prolazak hladnog fronta. Pojačanje intenziteta vetra imaćemo u večernjim satima, a ovakvo strujanje zadržava se sve do srede.

Delimično razvedravanje zahvata Vojvodinu već sutra, dok će u centralnim i južnim predelima slab sneg još mestimično padati. Blago zahlađenje će uzrokovati da maksimalna dnevna temperatura ne prelazi treći podeljak južno od Beograda, dok će na severozapadu biti i do 6 stepeni.

U sredu će vreme biti vedro i sunčano sa slabim vetrom, a u četvrtak ponovo sa kišom, ali i malo toplije, dok u petak možemo očekivati razvedravanje i novi pad temperature. 

 

Komentari (0)

Srbija