Društvo

Krizni štab prelomio: Ugostiteljski objekti od sutra mogu i u zatvorenom uz dva uslova

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2021

-

16:50

Krizni štab prelomio: Ugostiteljski objekti od sutra mogu i u zatvorenom uz dva uslova
Krizni štab prelomio: Ugostiteljski objekti od sutra mogu i u zatvorenom uz dva uslova - Copyright Euronews/Aleksa Boljanović

veličina teksta

Aa Aa

Ugostiteljski objekti od sutra mogu da rade i u zatvorenom do 22 sata, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona.

Naime, na današnjoj sednici je doneta odluka da ugostitelji od sutra mogu da rade, ali sa 50 odsto kapaciteta i bez muzike.

"Nismo razmatrali druge zahteve. Ima ih, ali i dalje nema okupljanja više od 5 osoba na jednom mestu", istakao je epidemiolog Branislav Tiodorović, član kriznog štaba.

Epidemiolog dr Predrag Kon je danas uoči sastanka rekao da se još uvek nalazimo u nesigurnoj situaciji, ali da situacija de facto jeste bolja nego što je bila. Ipak, njegova konstatacija jeste da se nakon praznika jasno vidi povećanje broja novozaraženih iz dana u dan, te da treba biti oprezan.

"U narednim danima videćemo posledice ovog opuštanja koje je svakako bilo tokom praznika. Svakako smo pred situacijom gde nas očekuje otvaranje i zato treba da budemo ekstremno oprezni", istakao je dr Kon.

Noćni klubovi? "Teško pitanje"

Nakon završene sednice, Tiodorović je saopštio kako će uskoro biti održana još jedna.

Ona bi trebalo da bude u utorak ili sredu, kako je objasnio, zbog toga što vikend nije dobar pokazatelj koliko ima zaraženih. Tada će se, takođe, raspravljati o daljem popuštanju mera.

"Mere moramo poštovati. Bitno je da se što više ljudi vakciniše i da što pre steknemo kolektivni imunitet da bismo mogli da se vratimo potpuno normalnom životu", dodaje Tiodorović.

Što se tiče otvaranja noćnih klubova, Tiodorović je istakao da je to "teško pitanje".

"Sačekaćemo malo, moraćemo da procenimo. Ako imamo ispod 100 novopotvrđenih slučajeva i 60 do 70 odsto kolektivnog imuniteta možemo da pustimo, što da ne, i klubove, i da sve normalno funkcioniše", rekao je.

 

Komentari (0)

Srbija