Društvo

Upozorenje građanima da ne koriste "divlje" pružne prelaze, u toku je testiranje brzog voza između Beograda i Novog Sada

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2022

-

09:47

Upozorenje građanima da ne koriste "divlje" pružne prelaze, u toku je testiranje brzog voza između Beograda i Novog Sada
Euronews/Lana Lukić - Copyright Euronews/Lana Lukić

veličina teksta

Aa Aa

Kabinet gradonačelnika Novog Sada upozorio je građane da budu oprezni prilikom prelaska pruge i ne koriste "divlje prelaze", jer su toku testiranja brzog voza.

"Infrastruktura Železnice započele su sa intezivnim testiranjem deonice brze pruge između Beograda i Novog Sada. Specijalizovani voz nemačke železnice za proveru tehničke osposobljenosti nekoliko puta tokom dana prolazi velikom brzinom, a 26. januara testiranje je planirano na pravcu između Inđije i Petrovaradina", saopštio je Kabinet gradonačelnika Novog Sada.

Građane su pozvani da ne prelaze preko pruge na "divljim prelazima" jer ugrožavaju sopstvene živote, pošto pri velikim brzinama mašinovođa ne može da zaustavi voz ako uoči pešake i posledice mogu biti pogubne.

"Ograde su najvećim delom trase već postavljene, ali u nekim delovima još nisu, te do potpunog završetka izgradnje brze pruge, građani moraju voditi računa o ličnoj bezbednosti", kaže se u saopštenju i navodi da se početak komercijalne upotrebe brze pruge očekuje početkom marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija