Društvo

U bolnicama više prijema zbog padova na ledu, neke povrede zahtevaju hitne operacije

Komentari

Autor: S. T.

26/01/2022

-

14:48

U bolnicama više prijema zbog padova na ledu, neke povrede zahtevaju hitne operacije
U bolnicama više prijema zbog padova na ledu, neke povrede zahtevaju hitne operacije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zbog padova na snegu i ledu u poslednjih nekoliko dana povećan je broj pacijenata koji su na odeljenjima ortopedije potražili pomoć lekara. Iako je danas temperatura u plusu i dalje je povećan broj pacijenata sa prelomima.

U Beogradu danas je dežurna KBC Zvezdara za sve hitne slučajeve, a u toj zdravstvenoj ustanovi za Euronews Srbija navode da je poveća broj preloma zbog padova na ledu i da im se danas javilo dva do tri puta više ortopedskih pacijenata nego što je to slučaj po suvom vremenu, tokom uobičajenih prolećnih, letnjih  i jesenjih dana.

"Specifično za ove zimske prelome je da mnogi zahtevaju hirurško lečenje", navode u KBC Zvezdara i dodaju da se najčešće javljaju stariji pacijenti sa prelomima ruku, nogu, kuka, ali i ramena.

I u Urgentnom centru kažu da su imali nešto više od 100 pregleda tokom smene i da beleže povećanje broj ortopedskih pacijenata za 10 do 15 odsto.

Alarmantno prothodnih dana

U prethodna dva dana u svim bolnicama u Srbiji povećan je broj pacijenata zbog padova.  Posebno su bili teški ponedeljak i utorak - 24 i 25. januara.

U Opštoj bolnici u Leskovcu navode da imaju povećan broj preloma tokom prethodnih dana, a da su imali i pacijente koji su zahtevali hitnu operaciju.

Juče su za RTS na Ortopediji Banjica rekli da je situacija alarmantana i da su imali povećanje pregleda od 100 odsto.

Tokom jučerašnjeg dana imali su više od 200 pregleda, a od toga 30 je moralo hitno da bude operisano.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija