Društvo

Tokom vikenda malo toplije, temperatura do 10 stepeni Celzijusa - ipak, zima se ne predaje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/01/2022

-

07:54

Tokom vikenda malo toplije, temperatura do 10 stepeni Celzijusa - ipak, zima se ne predaje
Beograd pod snegom - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

U noći između subote i nedelje došlo je do novog naoblačenja sa severa koje prvo Vojvodini donosi slabu susnežicu i ledenu kišu. Nakon prolaska padavinske zone dalje ka jugu doći će do delimičnog razvedravanja, ali i do pojačanja vetra, a krajem dana razvedravanje će zahvatiti i ove južne predele, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"Drugog dana vikenda zapadni i severozapadni vetar donosi nam nešto topliji vazduh koje će mestimično uzrokovati da temperatura pređe i 10 stepeni Celzijusa. Osim otopljenja nedelju će obeležiti i jak vetar koji će duvati u Vojvodini i na istoku zemlje", kaže Gojković.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Navodi da se početkom naredne nedelje zadržava ovo relativno toplo vreme, kao i da će vetar biti slab i duvaće iz južnog pravca. Oblaci i sunce smenjivaće se tokom većeg dela dana.

"Prema trenutnim prognostičkim modelima intenzivnija promena vremena očekuje nas u utorak kada će doći do formiranja Đenovskog ciklona koji će mestimično doneti i veću količinu padavina, ali i zahlađenje. Padavine će uglavnom zadržati na jugu zemlje gde će doći do povećanja visine snežnog pokrivača", kaže Gojković.

Dodaje da nam početak februara donosi više tmurnih, kišovitih i vetrovitih, nego sunčanih dana, ali će temperatura, kako jutarnja, tako i dnevna, biti oko i malo iznad proseka za ovo doba godine. Tokom dana će biti oko 10 stepeni Celzijusa, a ujutro oko i malo iznad nule.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija