Društvo

Stižu nam oblaci i kiša, temperatura do osam stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/01/2022

-

07:07

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji dan ove radne nedelje obeležiće promenljivo oblačno i kišovito vreme. Kišonosni oblaci su u ranim jutarnjim satima zahvatili Vojvodinu, uzrokujući slabe padavine samo mestimično. Sa premeštanjem padavinske zone dalje na jug, na sever i zapad, u poslepodnevnim satima, dolazi do delimičnog razvedravanja. U nižim predelima padaće slaba kiša, a u višim susnežica i ponegde sneg, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"U večernjim satima sa severa nam pristiže novo prolazno naoblačenje koje će tokom noći doneti ledenu kišu i slab sneg većem delu zemlje. U centralnoj i južnoj Srbiji oblaci i padavine zadržavaju se do subote, kada sredinom dana dolazi do razvedravanja i u ovim predelima", kaže Gojković.

Ovog jutra minimalna temperatura se kretala od minus 10 u Požegi, pa do pet stepeni Celzijusa, koliko je izmereno u Subotici. Maksimalna dnevna na severu i zapadu dostizaće i osam stepeni, dok će u centralnim predelima biti za stepen, dva hladnije. Na krajnjem jugu i dalje se zadržava hladno vreme, te se danas očekuje oko četiri stepena.

Sredinom dana na severu i istoku zemlje vetar će biti u pojačanju i povremeno će dostazati i olujne udare. Gojković kaže da će poslepodne vetar postepeno slabiti, ali samo privremeno, jer nas u nedelju ponovo očekuje jači vetar. 

"Ovo severozapadno strujanje u subotu će uzrokovati blagi pad temperature u celoj Srbiji, a već u nedelju zapadni vetar nam donosi osetnije otopljenje, ali i prolazno naoblačenje sa slabom kišom, a na planinama sa snegom. Topla vazdušna masa će drugog dana vikenda uzrokovati da živa u termometru mestimično prelazi 10 stepeni.

Slično će biti i u ponedeljak, sa nešto više sunčanih perioda, ali se već za utorak prognoziraju obilnije padavine i osetnije zahlađenje, koje će i nižim predelima doneti susnežicu i sneg", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija