Društvo

Danas osetno toplije, a od petka nas očekuje novo prolazno naoblačenje sa kišom i susnežicom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/01/2022

-

07:20

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Priliv vlage sa severozapada Evrope tokom noći nam je doneo naoblačenje koje je već u jutarnjim satima zahvatilo celu Srbiju. Oblaci se zadržavaju tokom celog dana, ali će vreme u većem delu zemlje biti suvo. Slab sneg se tokom dana očekuje samo mestimično u centralnim i jugoistočnim predelima, a uveče i tokom noći zahvatiće Beograd i istočne delove Vojvodine, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"Osim što nam je doneo naoblačenje, severozapadni i zapadi vetar potiskuje hladnu, polarnu vazdušnu masu dalje ka istoku i jugoistoku Evrope, što u našoj zemlji uzrokuje blagi porast temperature", kaže Gojković.

Ovo jutro osvanulo je osetno toplije u odnosu na prethodne dane i temperatura se kretala od minus osam u Požegi, pa do nula stepeni na severu i istoku Srbije. 

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Tokom dana, sa temperaturom do četiri stepena Celzijusa biće samo na krajnjem severozapadu i istoku. U ostalim mestima južno od Beograda još dana oko nule, a već od sutra za nekoliko stepeni toplije", kaže Gojković.

Navodi da će vetar i danas duvati umerenim intenzitetom iz pravca zapada i severozapada, dok će samo u Timočkoj krajini povremeno biti i pojačan.

"Polje visokog vazdušnog pritiska iznad naše zemlji teži stabilizaciji vremena, te već sutra možemo očekivati delimično razvedravanje i nešto više sunčanih perioda. Ono u prvoj polovini dana zahvata severne i zapadne predele, dok će slab sneg provejavati samo još na krajnjem jugoistoku. U četvrtak vetar menja svoj pravac na jugozapadni što nam donosi i dodatno otopljenje", kaže.

Ono će se najviše osetiti na severu i zapadu zemlje, kako dodaje, gde će živa u termometru mestimično dostizati osam stepeni.

"U petak nas očekuje novo prolazno naoblačenje, koje će ponegde doneti slabu kišu i susnežicu", kaže ona i dodaje da nas slično promenljivo vreme očekuje i za vikend.

Tada će temperatura biti oko proseka za kraj januara, a to znači da će minimalna dnevna biti oko i malo iznad nule, a maksimalna od dva do devet stepeni Celzijusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija