Društvo

Nakon ledenih dana, danas razvedravanje i nešto toplije - temperatura do osam stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2022

-

07:22

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Polje visokog vazdušnog pritiska koje se nalazi iznad Mediterana teži da iznad naše zemlje uspostavi stabilnu atmosfersku situaciju. Upravo je ovo razlog što sredinom dana dolazi do delimično razvedravanje na severu i zapadu Srbije, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.  

"Oblaci se, međutim do večernjih sati zadržavaju na istoku i severoistoku, a slaba sipeća kiša i susnežica padaće još u jutarnjim satima u južnim predelima zemlje. Zadržavanje oblaka u ovim predelima posledica je stalnog priliva vlage na visini koja uzrokuje obrazovanje i razvoj oblačnosti", kaže Gojković.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Minimalna dnevna temperatura je ovog jutra bila oko nule u celoj zemlje, međutim tokom dana južni i jugozapadni vetar donosi nešto topliji vazduh koji će samo na zapadu i severozapadu uzrokovati da temperatura mestimično dostigne osam stepeni Celzijusa. U Beogradu i većini mesta u Vojvodini danas do pet stepeni, a u južnim predelima za stepen, dva hladnije.

"Tokom noći će biti vedro, ali sutra, već u jutarnjim satima sa severa nam stiže novo prolazno naoblačenje. Ono će tokom dana mestimično uzrokovati kratkotrajnu kišu i ponegde susnežicu, a imaćemo i blagi porast temperature, kako na severu, tako i na jugu zemlje. Sredinom dana jak zapadni vetar duvaće u Vojvodini i istočnoj Srbiji", kaže Gojković.

Navodi i da nas u subotu očekuje promenljivo oblačno vreme sa nešto više sunčanih perioda. U prvoj polovini dana kiša će još mestimično padati u centralnim i južnim predelima. 

"Vetar u subotu ponovo duva iz pravca severozapada što donosi zahlađenje od nekoliko stepeni. Već u nedelju, novo naoblačenje sa kišom zahvata veći deo naše zemlje, a jugozapadni vetar donosi nam otopljenje, te će mesimično biti i iznad 10 stepeni Celzijusa. Dakle, naizmenično ćemo imati sunčane i suve i oblačne dane sa kišom, a slično vreme se prognozira i za narednu nedelju", kaže Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija