Društvo

Odron zatrpao put - već dva dana obustavljen saobraćaj ka Crnoj Gori

Komentari

Autor: RINA / Euronews

30/01/2022

-

15:54

Odron zatrpao put - već dva dana obustavljen saobraćaj ka Crnoj Gori
Odron zatrpao put - već dva dana obustavljen saobraćaj ka Crnoj Gori - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Saobraćaj na deonici Brodarevo-Gostun, na graničnom prelazu sa Crnom Gorom obustavljen je već dva dana, zbog obrušavanja materijala sa kosina. U JP "Putevi Srbije" kažu da nemaju informaciju kada bi saobraćaj mogao biti normalizovan, ali napominju da su ekipe na terenu i da se radi na raščišćavanju. Alternativni putni pravac je put Kolovrat - Jabuka.

Na ovoj deonici su inače, kako je pre nekoliko dana saopštio Auto-moto savez Srbije, u toku radovi na sanaciji klizišta na potezu Gračanica na deonici Mijoska - granični prelaz Gostun. Navedeno je i da je bilo predviđeno da traju do 31. januara i da se dok traju radovi saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Kako je javila RINA, u mestu Mili iza Brodareva odmah posle tunela, veliki odron zatrpao je juče obe kolovozne trake magistralnog puta koji spaja Srbiju sa Crnom Gorom, preko graničnog prelaza Gostun. Nekoliko stotina kubika stena i kamenja, tokom noći sručilo se na put, zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen. Odron, međutim, i dalje ne miruje.

RINA je prenela da su radnici "Puteva Užice" uspeli uz pomoć teške mehanizacije da očiste samo deo zemlje, ali da je put i dalje presečen, tako da granični prelaz sa Crnom Gorom nije u funkciji.

"Situacija se dodatno pogoršala juče tokom popodneva kada se na kolovoz ponovo obrušilo nekoliko hiljada kubika stena i kamenja koje se zaustavila na putu. Ogromna količina zemlje i stena uništila je potporni zid koji je na tom mestu postojao i delio saobraćajnicu od reke Lim", kažu za RINU jedan od očevidaca.

 

 

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija