Društvo

Svečanost u Vranju: Obeležen Dan Četvrte brigade kopnene vojske

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/01/2022

-

20:08

Svečanost u Vranju: Obeležen Dan Četvrte brigade kopnene vojske
Svečanost u Vranju: Obeležen Dan Četvrte brigade kopnene vojske - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

U kasarni "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog" u Vranju danas je održana vojna svečanost povodom Dana Četvrte brigade kopnene vojske, koji se obeležava u spomen na 31. januar 1878. godine, kada je srpska vojska oslobodila Vranje.

Povodom praznika, pred svečanim strojem pripadnika brigade sumirani su rezultati rada jedinice u prethodnoj godini i najistaknutijim pojedincima dodeljene nagrade i priznanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U osvrtu na postignute rezultate u godini za nama, istaknuti su profesionalizam, posvećenost i stručnost pripadnika Četvrte brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka, pre svega tokom angažovanja duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, čime su pokazali da predstavljaju garant bezbednosti svih građana u ovom delu Republike Srbije, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

Vojska Srbije/ vs.rs

 

Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, episkop vranjski Pahomije i komandanti drugih jedinica Kopnene vojske.

Pripadnici Četvrte brigade kopnene vojske su danas obeležili i krsnu slavu jedinice - Svetog Atanasija Velikog, a povodom Dana oslobođenja grada, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvođena general-potpukovnikom Milosavom Simovićem položila je venac kraj spomenika oslobodiocima Vranja iz 1878. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija