Društvo

Miroslav Aleksić stigao u Viši sud, danas iznosi svoju odbranu optužbama za silovanje i polno uznemiravanje

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2022

-

09:57

Miroslav Aleksić stigao u Viši sud, danas iznosi svoju odbranu optužbama za silovanje i polno uznemiravanje
Miroslav Aleksić stigao u Viši sud, danas iznosi svoju odbranu optužbama za silovanje i polno uznemiravanje - Copyright EPA/KOCA SULEJMANOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, stigao je u Viši sud u Beogradu gde će danas treba da iznese svoju odbranu.

Aleksić je zajedno sa advokatima ušao u zgradu Palate pravde dok su ga ispred sačekali demonstranti sa transparentima na kojima piše "verujemo Mileni Radulović", "silovali su u ratu, siluju i u miru" i "pravda za žrtve, kazna za počinioce". On je u sud došao iz kućnog pritvora, pošto mu je 10. septembra prošle godine Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija