Društvo

Danas i do 15 stepeni: Lepo vreme do kraja sledeće nedelje kada nas očekuje obrt

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2022

-

08:36

Danas i do 15 stepeni: Lepo vreme do kraja sledeće nedelje kada nas očekuje obrt
Kalemegdan - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji se danas očekuje se najniža temperatura od minus tri do dva stepena Celzijusa, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni.

Prema informacijama Republičkog Hidrometeorološkog Zavoda Srbije, u našoj zemlji se ovog jutra očekuje slab mraz u Pomoravlju, po kotlinama i duž rečnih tokova zapadne i jugozapadne Srbije magla, a tokom dana bi vreme trebalo da bude pretežno sunčano. Uveče i tokom noći očekuje nas postepeno naoblačenje, a u toku noći na severu Vojvodine mestimično će padati i kiša. Vetar će biti slab i umeren.

U Beogradu se ujutru na širem području grada može pojaviti i slab mraz, a tokom dana će vreme biti pretežno sunčano. U glavnom gladu najniža temperatura biće minus jedan, dok će najviša biti do 13 stepeni Celzijusa. Uveče i u toku noći možemo očekivati umereno naoblačenje.

U ponedeljak se u Srbiji očekuje oblačno vreme sa kišom, a na planinama i sa snegom, uz pad temperature i jak severni i severozapadni vetar. Uveče i u toku noći, sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije, dok se u Vojvodini predviđa prestanak padavina i razvedravanje.

Utorak će nam doneti oblačno i vetrovito vreme - na severu će prepodne biti sunčanih perioda, ali će na jugu i jugozapadu zemlje još ponegde biti slabog snega. Očekuje se jak severni i severozapadni vetar.

Što se tiče ostatka nedelje, u sredu se očekuje postepeno razvedravanje i malo toplije vreme, koje će se održati u četvrtak i petak, ali nas već krajem radne nedelje očekuju nova naoblačenja, mestimično sa kišom i snegom.

Komentari (0)

Srbija