Društvo

Provaljeno u automobil nadbiskupa Hočevara, Nadbiskupija moli da se vrate liturgijsko odelo i bogoslužbeni predmeti

Komentari

Autor: Jutarnji

09/02/2022

-

15:43

Provaljeno u automobil nadbiskupa Hočevara, Nadbiskupija moli da se vrate liturgijsko odelo i bogoslužbeni predmeti
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska nadbiskupija pozvala je u lopova koji je provalio u automobil beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara da vrati otuđene stvari i poručila da "nikome drugome neće biti od koristi" jer je u ukradenom koferu bilo nadbiskupovo liturgijsko odelo i bogoslužni liturgijski predmeti.

"Ukradene stvari nemaju nikakvu materijalnu vrednost za počinitelja, ali imaju veliku liturgijsku vrednost", rečeno je Hini u Nadbiskupiji. 

Beogradska nadbiskupija

 

U automobil nadbiskupa Hočevara provaljeno je 4. februara, dok je u crkvi Svetog Ante Padovanskog u Beogradu služio misu  u znak molitve za porodicu Mateja Periša i da se pronađe mladi Splićanin koji je nestao u Beogradu.  

"Nismo od tog bizarnog čina hteli praviti slučaj jer to u biti i nije, niti o tome obaveštavati medije. Mislimo da se radi samo o provali i krađi, da počinitelj nije ni znao šta će naći u koferu, u kojem je bilo i ličnih stvari nadbiskupa Hočevara", naveli su predstavnici Nadbiskupije.

Beogradska nadbiskupija

 

Vest objavljenu na portalu Nadbiskupije prenela je, kako kažu, katolička agencija IKA i tako je dospela u medije. Krađa je policiji prijavljena iste večeri, obavljen je uviđaj i započela istraga, a za sada iz policije nema obaveštenja niti je iko prijavio da su ukradene stvari pronađene.    

Nadbiskupija je na svom portalu pozvala počinitelja da vrati otuđene stvari "za koje iz Nadbiskupije veruju da nikome drugome neće biti od koristi", a eventualne pronalazače moli da se jave "u Nadbiskupiju, Svetozara Markovića 20, Beograd ili u najbližu policijsku stanicu". 

Beogradska nadbiskupija

 

Komentari (0)

Srbija