Društvo

Još jedan prolećni dan pred nama, temperatura prelazi i 16 stepeni - šta donosi vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/02/2022

-

07:44

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Pred nama je još jedan topao i sunčan dan, nalik na proleće. Južni vetar nam je juče doneo toplu vazdušnu masu koja je uzrokovala da temperatura prelazi i 16 stepeni Celzijusa, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"Ovog jutra, na severu je bilo malo toplije nego prethodnog dana, u većini mesta iznad nule, u Beogradu pet stepeni Celzijusa, međutim na jugu i dalje hladnije, sa temperaturom ispod nule, a mestimično je zabeležen mraz i poledica", rekla je Gojković. 

Kaže da će tokom dana temperatura dostizati ekstremne vrednosti za prvu polovinu februara. U većini mesta maksimalna dnevna temperatura kretaće se oko 15 stepeni Celzijusa, a toplije će biti jedino u Timočkoj krajini. 

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Vetar do poslepodnevnih sati slab, promenljivog pravca, a kasnije, sa nailaskom hladnog fronta sa severa Evrope počinje da duva pojačan severozapadni", kaže Gojković. 

Hladna vazdušna masa nam donosi oblake, a slabih padavina biće samo ponegde. U nižim predelima kiša, u višim susnežica i slab sneg. Padavina i povećane oblačnosti biće samo tokom noći, jer već u subotu ujutro dolazi do delimičnog razvedravanja, prvo na severu, a kasnije i u celoj Srbiji.

Kakvo nas vreme očekuje za vikend?

Gojković kaže da će vreme za vikend biti promenljivo, na severu sa više sunca, a na jugu umereno do potpuno oblačno. 

"Iako se oblaci i padavine neće zadržati, hladna vazdušna masa ostaje do ponedeljka te će dnevne vrednosti temperature ponovo biti oko proseka, dakle do osam stepeni Celzijusa. Jak severozapadni vetar koji duva u subotu, u nedelju zamenjuje košava koja će povremeno dostizati i olujnu jačinu. Vetar će već početkom naredne nedelje biti u slabljenju, te će umeren jugoistočni vetar duvati sve do srede, za kada se prognozira blagi pad temperature", kaže Gojković. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija