Društvo

Tokom dana oblačno i toplije, uz moguću kišu: Sutra i do 16 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/02/2022

-

08:07

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Stabilna atmosferska situacija danas nam donosi suvo i mirnije vreme. Tokom noći je došlo do slabljenja vetra i njegovog okretanja na zapadni pravac. Upravo on nam donosi toplu vazdušnu masu sa Mediterana koja je već u jutarnjim satima uzrokovala da temperatura mestimično prelazi pet stepeni.

Ljubica Gojković, meteorolog Euronews Srbija kaže da će topla i vlažna vazdušna masa zadržati oblake iznad naše zemlje, kao i da će vreme danas biti umereno do potpuno oblačno, dok su tokom prepodneva mestimično moguće i slabe padavine. Na severu će se smenjivati sunce i oblaci, dok se na jugu zadržava niska i srednja oblačnost koja će tokom većeg dela dana potpuno zaklanjati sunce. Padavina skoro i da neće biti, a već u drugoj polovini dana delimično razvedravanje zahvata veći deo naše zemlje.

Maksimalna dnevna temperatura danas će se kretati od šest stepeni u južnim predelima, pa do 13 na krajnjem severu i zapadu Srbije. U Beogradu i ostalim većim gradovima Vojvodine danas oko 12 stepeni.

Stabilno narednih dana

Polje visokog vazdušnog pritiska, sa centrom iznad Mediterana, učiniće da vreme iznad naše zemlje ostane stabilno još nekoliko dana. Poslednje dane ove radne nedelje obeležiće vedro, sunčano i suvo vreme sa temperaturom ekstremno iznad normale za prvu polovinu februara. Sutra nas očekuje najtopliji dan ove nedelje, temperatura će mestimično prelaziti i 16, dok će u većini mesta biti oko 14 stepeni.

Za petak se prognozira slično vreme. Biće za stepen, dva svežije, a u večernjim satima sa severozapada nam pristiže naoblačenje, praćeno kišom, pojačanim vetrom i hladnim vazduhom koji će uzrokovati pad temperature i za više od pet stepeni.

Prolazak hladnog fronta doneće samo privremeno naoblačenje, jer će u subotu već tokom prepodneva doći do delimičnog razvedravanja, ali će hladan vazduh ostati, što u kombinaciji sa severozapadnim vetrom donosi osetnije zahlađenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija