Društvo

Vulin: Profesionalna i obučena policija je garant sigurnosti

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/06/2021

-

14:24

Vulin: Profesionalna i obučena policija je garant sigurnosti
Vulin: Profesionalna i obučena policija je garant sigurnosti - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas bazu Odreda Žandarmerije u Nišu i istakao da je profesionalna i obučena policija garant sigurnosti i da će se u zaštiti bezbednosti građana i države boriti protiv svih onih koji pokušavaju da uruše budućnost naše dece.

MUP

 

"Posao koji radite nije nimalo lak i radite ga samo vi. Između opasnosti i građana Srbije stojite samo vi i ako nema vas pobeda zla je sigurna. Zato ćemo učiniti sve da budete opremljeni, obučeni, a znam da ste motivisani i da ste se za ovaj posao opredelili, jer hoćete da svoj život posvetite Srbiji i srpskom narodu gde god da mu je teško", poručio je ministar Vulin pripadnicima Žandarmerije.

Prema njegovim rečima, dani, meseci i godine koji su pred nama "neće biti laki i mirni, ali bezbednosni sistem Srbije u trenucima kada zlo nastupi i kada je naš narod ugrožen biće jedno, spreman da sačuva svoju zemlju i narod".

MUP

 

Pripadnicima Žandarmerije ministar je poručio da porodice koje ih čekaju zaslužuju da im se vrate živi i da je zato prva i najveća briga bezbednost svakog od njih.

"Svojim porodicama i zemlji trebate živi i zdravi i zato je briga o vašoj bezbednosti na prvom mestu. Ne mora se biti mrtav, da bi se bio heroj, vratite se iz svake akcije kao živi heroji“, naglasio je ministar Vulin.

MUP

 

Pripadnici Odreda Žandarmerije u Nišu kroz taktičko-pokaznu vežbu prikazali su sposobnosti i veštine u rešavanju kriznih situacija izazvanih terorističkim napadom, pružanju pomoći taocima, kao i taktike upotrebe streljačkog naoružanja.

Komentari (0)

Srbija