Društvo

Danas smena sunca i oblaka, temperatura do 10 stepeni

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2022

-

08:17

Danas smena sunca i oblaka, temperatura do 10 stepeni
Knez Mihailova ulica - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji se danas očekuje najniža temperatura od -4 stepena Celzijusa, dok je najviša očekivana 10 stepeni. Na severu i zapadu zemlje očekuje nas promenljivo oblačno vreme sa sunčanim periodima.

U Podrinju i na zapadu Vojvodine ujutro i prepodne lokalno je moguća pojava kratkotrajnog snega ili kiše.U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, prepodne na istoku, a poslepodne i uveče na jugozapadu, jugu i jugoistoku. Na planinama se očekuje sneg.

Vetar koji će duvati biće uglavnom slab, dok će u košavskom području biti umeren i jak. Na jugu Banata povremeno se očekuju vetrovi olujne jačine.

U Beogradu se očekuje pretežno sunčano vreme - poslepodne je povremeno moguća umerena oblačnost. U prestonici će najniža temperatura biti -3 stepena, dok će najviša biti oko 7 stepeni.

Naredne sedmice očekuje nas natprosečno toplo vreme za ovo doba godine, uz topljenje snega na planinama, naročito na onima do 1.300 metara nadmorske visine.

U ponedeljak u većem delu vreme pretežno sunčano, osim na jugu i istoku zemlje, gde će se biti umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom. Košava će biti u slabljenju. Uveče i tokom noći naoblačenje, na severu i zapadu ponegde kratkotrajna kiša.

U utorak u većem delu pretežno sunčano, samo na jugu promenljivo oblačno, ali suvo. Uveče prolazno naoblačenje s kišom zahvatiće prvo sever i zapad zemlje, a tokom noći i u sredu proširiće se na ostale predele.

Od četvrtka promenljivo oblačno, u većini krajeva suvo i stabilno vreme sa sunčanim intervalima. Na severu povremeno sa kratkotrajnom kišom, a krajem perioda prolazna kiša se očekuje u svim krajevima, dok ce na visokim planinama padati sneg.

Komentari (0)

Srbija