Društvo

Ašanin: Nova zgrada KCS primiće prve pacijente početkom marta

Komentari

Autor: Fonet

18/02/2022

-

11:21

Ašanin: Nova zgrada KCS primiće prve pacijente početkom marta
Milika Ašanin - Copyright Tanjug/KCS

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Milika Ašanin izjavio je danas da će prvi pacijenti biti primljeni u novoj zgradi KCS početkom marta i ocenio da se radi o "ogromnim novim kapacitetima, na korist građana i zdravstvenih radnika".

Ašanin je za TV Pink rekao da je u okviru 86.000 kvadrata nove zgrade KCS planirano 825 bolesničkih kreveta, od koji 231 u intenzivnoj nezi, 547 u poluintenzivnoj i 47 u dnevnoj bolnici.

"Na dobitku su ne samo zdravstveni radnici već i pacijenti, koji će imati komfor kakav ne postoji u Srbiji, uključujući i 242 dvokrevetne sobe sa toaletima", rekao je Ašanin.

On je podsetio da su radovi na izgradnji KCS počeli 1976. godine i da su u narednim decenijama prekidani i nastavljani, da bi 6. decembra 2018. počela rekonstrukcija i gradnja novog objekta.

Ašanin je trenutnu epidemiološku situaciju ocenio kao "nestabilnu", ali i "značajno bolju". On je naveo da je trenutno na Infektivnoj klinici upola manje pacijenata nego u januaru, dok su u kovid bolnici u Batajnici trenutno 534 pacijenata, a da ih je u januaru bilo 800.

Ašanin je naglasio da je više od 70 odsto kovid pacijenata u Batajnici nevakcinisano, kao i da je puno pacijenata sa hroničnim bolestima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija