Društvo

Nikola (20) na majčin rođendan poginuo u udesu u Pensilvaniji, porodici Đorđević potrebna pomoć

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/02/2022

-

11:10

Nikola (20) na majčin rođendan poginuo u udesu u Pensilvaniji, porodici Đorđević potrebna pomoć
Nikola (20) na majčin rođendan poginuo u udesu u Pensilvaniji, porodici Đorđević potrebna pomoć - Copyright gofundme.com/Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Dvadesetogodišnji Nikola Đorđević, koji se prema infomacijama preselio u Sjedinjene Američke države pre dve godine, poginuo je u sredu uveče oko 21 sat u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u gradu Šipingport u Pensilvaniji. U nesreći je, prema pisnju američkih medija poginuo još jedan muškarac, dok je Nikolin otac Slobodan, koji je bio sa njim u automobilu, povređen i nalazi se u bolnici. Porodica se u ovom trenutku nalazi u problemu zbog visokih troškova, a prijatelji apeluju na sve dobre volje da im pomognu.

Prema informacijama sa sajta za prikupljanje pomoći Gofundme, koje je postavio njihov prijatelj, navodi se da je do nesreće došlo na dan proslave rođendana njegove majke i to samo na nekoliko minuta od kuće.

"Nikolin otac je bio sa njim u trenutku nesreće. Hospitalizovan je i u dobrom je stanju. Porodica tuguje i svaka podrška u ovom trenutku im je prekopotrebna. U narednih nekoliko dana oni će morati da se pripreme za nešto za šta nijedan roditelj nikada ne bi trebalo. Moraće da sahrane svoje dete, a ovi troškovi su nešto za šta nisu štedeli. Ko je u mogućnosti, neka pomogne i donira porodici Đorđević koliko god može i bar na taj način im olakša", piše na ovoj stranici.

Apel je naišao na dobar odaziv na mrežama i za 24 sata sakupljeno je dosta novcva ali je potrebno još, pisalo je u ažuriranoj vesti na sajtu. 

"Stara izreka da se na muci poznaju junaci je veoma tačna. Svi ste pravi heroji i porodica vam je zauvek zahvana", pisalo je u nastavku vesti, gde se navodi da je otac Slobodan i dalje u bolnici, ali da se očekuje da ubrzo bude sa porodicom.

"Zbrinjavanje u Hitnoj pomoći i prijem na odeljenju za traumu samo su dodati na rastuću listu troškova za ožalošćenu porodicu. Ova neizvesnost je upravo i razglog naše kampanje", navodi se  i dodaje još nema informacija o organizaciji sahrane Nikole Đorđevića.

Još nije poznat uzrok nesreće

Kako su američki mediji preneli, u sudaru dva vozila u sredu uveče poginula su dvojica muškaraca iz Midlenda. Nesreća se dogodila oko 21 sat kada su se vozila sudarila na putu u Šipingportu.

Muškarci koji su poginuli u sudari identifikovani su kao Rejmond Rok (56) i Nikola Đorđević (20).

Kancelarija mrtvozornika okruga Biver potvrdila je da je nesreća prouzrokovala traumu tupim predmetom obema žrtvama, što je na kraju dovelo do njihove smrti. Policija do petka popodne nije otkrila šta je moglo da bude uzrok nesreće, preneo je američki portal Tajmsonajn

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija