Društvo

Kiša, susnežica i sneg padaće tokom većeg dela dana, najviša dnevna temperatura 10 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/02/2022

-

07:23

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Prolazak hladnog fronta juče nam je doneo intenzivnu promenu vremena. Tokom noći padavina je bilo u većem delu zemlje, a na planinama je zabeležen i sneg. Premeštanje padavinske zone dalje ka jugu uzrokovalo je prestanak padavina u Vojvodini, međutim kiša, susnežica i sneg padaće tokom većeg dela dana u predelima južno od Beograda, rekla je meteorolog Eruronews Srbija Ljubica Gojković.

"To će uzrokovati da na planinama dođe do manjeg povećanja visine snežnog pokrivača. Sredinom dana se u Vojvodini i zapadnoj Srbiji očekuje i delimično razvedravanje, te poslepodne možemo očekivati i nekoliko sunčanih perioda", navela je.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Kako je dodala, iako je minimalna temperatura bila iznad nule, na jugu čak i do 7 stepeni, tokom dana živa u termometru neće prelaziti 10. podeljak. Najtoplije će biti u Vojvodini i Timičkoj krajini, dok će u ostalim predelima biti do 8 stepeni.

"Drugu polovinu nedelje obeležiće više sunčanih perioda"

"Osim što će izmerene vrednosti temperature biti ispod 10. podeljka, pojačan severozapadni vetar uzrokovaće dodatni efekat hlađenja, te će se činiti da je hladnije nego što zaista jeste.

Drugu polovinu nedelje obeležiće više sunčanih perioda", rekla je Gojković.

U sredu će se smenjivati sunce i oblaci. Prolazno naoblačenje sa severa već u jutarnjim satima zahvatiće Vojvodinu, a kasnije tokom dana i južne predele. Oblaci će povremeno biti praćeni slabim padavinama, u nižim predelima kiša, a na planinama slab sneg.

"Zbog hladne vazdušne mase i severozapadnog vetra i minimalna temperatura je u padu, te ćemo ponovo imati mrazna jutra sa temperaturom oko nule. Maksimalna dnevna se i narednih dana zadržava oko 10 stepeni. Četvrtak i petak će biti suvi i sunčani, što će usloviti i postepen porast temperature, međutim novo zahlađenje se očekuje već za vikenda kada nam stiže hladan front, naoblačenje i padavine", zaključila je Gojković.

 

Komentari (0)

Srbija