Društvo

"Njuzvik" o vakcinaciji u Srbiji: Reagovali su na vreme za razliku od Evropske unije

Komentari

Autor: Njuzvik

12/05/2021

-

15:22

"Njuzvik" o vakcinaciji u Srbiji: Reagovali su na vreme za razliku od Evropske unije
"Njuzvik" o vakcinaciji u Srbiji: Reagovali su na vreme za razliku od Evropske unije - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Američki nedeljnik "Njuzvik" je u nedavnom članku naveo Srbiju kao primer države koja je pravovremeno reagovala da obezbedi dovoljne količine vakcina.

List navodi da je kovid 19 izazvao tektonske poremećaje koji će uticati na međunarodni poredak i da je pandemija uvela EU u najtežu krizu od Drugog svetskog rata.

"Za razliku od zemalja EU, Srbija je reagovala na vreme", navode u časopisu.

U članku piše da zahvaljujući veštoj i pametnoj politici, velikom angažovanju i ličnim kontaktima predsednik Srbije Aleksandra Vučića, Srbija je uspela da obezbedi dovoljne količine vakcina, što je omogućilo brzu i efikasnu vakcinaciju.

"To je Srbiju svrstalo u najbolje zemlje sveta po broju vakcinisanih građana"

"Njuzvik" piše da je Srbija pokazala veliku solidarnost sa susednim državama donirajući doze vakcina, a omogućila je i stranim državljanima da se vakcinišu u zemlji. To je sve dovelo do uspeha, o kojem afirmativno pišu i izveštavaju najugledniji mediji u svetu.

Američki list piše i da ekonomske reformame, infrastrukturni projekti, priliv direktnih stranih investicija, rast BDP-a, dobrosusedski odnosi, očuvanje mira i partnerstva i saradnja sa najrazvijenijim i najmoćnijim zemljama poslednjih godina svedoče da je Srbija ključna zemlja i faktor stabilnosti i prosperiteta regiona.

Kao još jedan primer uspešnog liderstva Srbije u regionu "Njuzvik" navodi "Mini Šengen", kao najvažniji projekat od razbijanja Jugoslavije koji je inicirao predsednik Vučić, a aktiviran je potpisivanjem sporazuma između lidera Srbije, Albanije i Severne Makedonije 10. oktobra 2019. u Novom Sadu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija