Društvo

Obuka na aerodromu u Batajnici: Najmlađi piloti Vojske Srbije se osoposobljavaju za nastavnike letenja

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2022

-

18:48

Obuka na aerodromu u Batajnici: Najmlađi piloti Vojske Srbije se osoposobljavaju za nastavnike letenja
Obuka na aerodromu u Batajnici: Najmlađi piloti Vojske Srbije se osoposobljavaju za nastavnike letenja - Copyright Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, pored redovnih trenažnih letova, realizuje se i obuka najmlađih pilota Vojske Srbije za nastavnike letenja na školskim avionima "utva 75", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

Obuku pohađaju potporučnici iz sastava 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade koji su tokom školovanja na Vojnoj akademiji prošli program letačke obuke, ostvarili potreban broj sati naleta i svojim letačkim i radnim osobinama pokazali da su u potpunosti spremni za dalje specijalističko usavršavanje.

Oni se osposobljavaju za izvođenje početne selektivne obuke sa kandidatima za upis na studijski program Vojno vazduhoplovstvo Vojne akademije i kandidatima za slušaoce Kursa za rezervne oficire roda avijacije.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

Piloti sada prolaze obuku po svim razdelima letačke obuke u ulozi nastavnika letenja, od osnovnog, akrobatskog, navigacijskog, grupnog do instrumentalnog letenja.

Prethodno su uspešno savladali tromesečni teoretski deo obuke na Vojnoj akademiji i metodski se osposobili za izvođenje nastave.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

Završetkom njihovog osposobljavanja Vojska Srbije će dobiti još jednu generaciju mladih pilota - nastavnika letenja, u potpunosti obučenih za izvođenje početne selektivne letačke obuke koji će, zajedno sa svojim iskusnim kolegama iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile, obučavati kandidate za pilote Vojske Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija