Društvo

Tri turska kamiona zaglavljena na putu za Zlatibor: Sneg koji pada 24 sata otežava saobraćaj

Komentari

Autor: Rina

01/03/2022

-

11:06

Tri turska kamiona zaglavljena na putu za Zlatibor: Sneg koji pada 24 sata otežava saobraćaj
Tri turska kamiona zaglavljena na putu za Zlatibor: Sneg koji pada 24 sata otežava saobraćaj - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Sneg koji skoro bez prestanka pada duže od 24 sata na području Zlatibora i Tare otežava saobraćaj na magistralnim putevima. Najveći problem, pored snega, prave vozači teretnih vozila koji stižu iz zemalja sa toplijom klimom poput Turske i Crne Gore, jer na put ka planinskim prevojima kreću bez adekvatne zimske opreme.

RINA

 

"Trudimo se da puteve održimo prohodnim iako sneg konstantno pada. Posao putarima otežavaju nesavesni vozači koji kreću na put neopremljeni za zimske uslove vožnje. Tri turska kamiona zbog neodgovarajućih pneumatika na deonici ka Zlatiboru ostala su zaglavljena. Sa tim problemom se suočavamo svakodnevno. Stoga je od jutros na snazi zabrana saobraćaja za sva teretna vozila preko Borove Glave, Kadinjače i ka Tari", izjavio je za RINU Alen Mušanović iz JP "Putevi Užice".

RINA

 

Svi putevi prvog prioriteta su prohodni, a sva raspoloživa mehanizacija je na terenu. Pripadnici saobraćajne policije zaustavljaju sva teretna vozila koja krenu na put ka deonicima koje su zabranjene za saobraćaj.

"Sve vreme 17 kamiona radi na normalizaciji saobraćaja kao i tri gredera. Soli i rizle imamo dovoljno i do popodnevnih časova svi putni pravci će biti prohodni kao i prekinuta obustava saobraćaja ka Novoj Varoši, Tari, i Bajinoj Bašti", rekao je Mušanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija