Društvo

KBC "Dragiša Mišović" od 8. marta ulazi u "zelenu zonu" - počinje normalan ritam rada

Komentari

Autor: FoNet

07/03/2022

-

09:10

KBC "Dragiša Mišović" od 8. marta ulazi u "zelenu zonu" - počinje normalan ritam rada
KBC "Dragiša Mišović" od 8. marta ulazi u "zelenu zonu" - počinje normalan ritam rada - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" od utorka, 8. marta počinje normalan ritam rada, sistemom dežurstva, čime se ulazi u zelenu zonu, rekao je danas direktor te zdravstvene ustanove Vladimir Đukić i dodao da se u bolnici nalazi 20 kovid pacijenata, od kojih je četvoro dece.

On je za RTS rekao da je za dve godine kroz tu bolnicu prošlo 10.296 pacijenata, od kojih se veliki procenat vratio kući.

Kako je istakao, period korone bilo je težak, stresan i depresivan.

"Očekujem da ćemo krenuti punom snagom", poručio je Đukić naglašavajući da će se početi sa pacijentima sa malignim oboljenjima, naročito karcinomima gušterače, pankreasa i zapaljenskim oboljenjima debelog creva.

Ipak, kako je napomenuo, "nije sve tako crno", jer je prošle godine rođeno najviše beba do sada u toj bolnici, 4.200, čime je za dve godine udvostručen broj novorođenčadi.

"Bilo bi dobro da se naše želje obistine i da zaista završimo sa korona epizodom", kazao je Đukić i poručio da je period korone vratio empatiju prema zdravstvenim radnicima, kao i poverenje i poštovanje koje se poslednjih decenija "krunilo".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija