Društvo

Temperature danas ispod proseka, i narednih dana promenljivo vreme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/03/2022

-

07:29

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Srbija se trenutno nalazi između polja visokog vazdušnog pritiska na severu i polja niskog pritiska na jugu i istoku. Anticiklon sa severa konstantno potiskuje hladan, polarni vazduh što uzrokuje da temperatura u našoj zemlji bude ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine. 

Jutro je na krajnjem severu i istoku osvanulo sunčano, međutim već sredinom dana dolazi do naoblačenja koje će zapadnim i jugozapadnim predelima doneti slabe padavine, kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Na nižim nadmorskim visinama padaće susnežica, a na višim sneg. Padavine će danas biti slabijeg intenziteta nego prethodnih dana, što naznačava postepenu stabilizaciju vremena.

Dodatni pad temperature imali smo već u jutarnjim satima kada je u većini mesta izmereno -2 stepena.

Iako je proleće sve bliže, hladno će biti i tokom dana, sa temperaturom koja neće prelaziti 5 stepeni. Malo toplije samo na krajnjem severu, gde će maksimalna dnevna biti oko 6. podeljka.

Severni i severozapadni vetar danas će biti pojačan, povremeno i jak, i to uglavnom u Vojvodini i Timočkoj krajini.

Vetrovito vreme nastavlja se i narednih dana. Vreme će biti promenljivo, smenjivaće se sunčani i oblačni periodi, povremeno praćeni slabim i mestimični padavinama, ali temperatura, sve do kraja ove nedelje, ostaje oko  5 stepeni.

Razvedravanje koje nas očekuje uzrokovaće i dodatni pad u jutarnjim vrednostima temperature, te ćemo u drugoj polovini nedelje ponovo imati noći sa temperaturom i do -5 stepeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija