Društvo

Dijabetes sve učestalija bolest u Srbiji, ali i u svetu

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

14:55

Dijabetes sve učestalija bolest u Srbiji, ali i u svetu
Dijabetes sve učestalija bolest u Srbiji, ali i u svetu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dijabetes predstavlja jedan od najraspostanjenijih zdravstvenih problema u svetu, a u Srbiji se sa tom bolešću suočava 770.000 osoba, zbog čega je Dijabetološki savez pokrenuo kampanju simboličnog naziva "770.000".

Kampanja je pokrenuta povodom Svetskog dana dijabetesa, a predsednik Dijabetološkog saveza Srbije Aleksandar Opačić kaže da je želja da podignu svest građana o značaju unapređenja kvaliteta i dostupnosti dijabetološke zaštite za izuzetno veliki broj ljudi u Srbiji.

O bolesti koja je sve rasprostranjenija u Srbiji danas su u domu Narodne skupštine razgovarali njen predsednik Ivica Dačić, Opačić i Nebojša Lalić, predsednik Udruženja za dijabetes Srbije. Lalić je informisao predsednika Narodne skupštine o problemima sa kojima se susreću osobe sa dijabetesom i neophodnosti podizanja svesti celokupnog društva o ovoj sve učestalijoj bolesti, kao i o ozbiljnosti posledica koje dijabetes može da ostavi ukoliko se ne prepozna i adekvatno ne leči na vreme, dok je Opačić napomenuo da dijabetes predstavlja jedan od najraspostanjenijih zdravstvenih problema u svetu.

On je Dačiću uručio počasnu članasku kartu Dijabetološkog saveza Srbije, a predsednik Skupštine izrazio je spremnost i otvorenost za saradnju sa predstavnicima Udruženja za dijabetes i Dijabetološkog saveza.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija