Društvo

Poznato kako će se ići u školu sledeće nedelje: Svi đaci u klupama, maske samo kao preporuka

Komentari

Autor: Euronews srbija

11/03/2022

-

11:10

Poznato kako će  se ići u školu sledeće nedelje: Svi đaci u klupama, maske samo kao preporuka
Poznato kako će se ići u školu sledeće nedelje: Svi đaci u klupama, maske samo kao preporuka - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Od ponedeljka 14. marta 2022. godine, u svim osnovnim i srednjim školama nastava će se odvijati po prvom modelu odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, preporučuje se upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica tokom boravka u školi u zatvorenim prostorima. Potrebno je nastaviti pojačanu primenu mera opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju i dezinfekciji svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 2. do 9. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1854 (0.24%) obolelih. 

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, bilo je 3 (0.007%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno je 124 (0.31%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 11 (0.03%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija