Društvo

Ministarstvo prosvete: Upis u srednje škole elektronskim putem

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2022

-

13:48

Ministarstvo prosvete: Upis u srednje škole elektronskim putem
Mala matura - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Mali maturanti će i ove godine u srednju školu moći da se upišu elektronski preko portala Moja srednja škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete i navelo da će preko ovog portala moći da se obave i sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole.

Preko njega će roditelji od 4. do 7. aprila moći da prijave decu za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola.

Prijemni ispiti za ove škole, navodi se u saopštenju, biće održani u srednjim školama od 13. do 22. maja, a roditelji će rezultate moći da pogledaju onlajn.

Završni ispit za svršene osnovce biće održan od 27. do 29. juna a roditelji će preliminarne rezultate ovog ispita moći da nađu na portalu Moja srednja škola 1. jula. Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita.

I lista želja će moći da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 6. jula, a oni koji listu ne podnesu elektronski mogu je podneti u papirnom obliku u školama, 6. i 7. jula.

Iz Ministarstva prosvete navode i da će 13. jula na portalu moći da se vidi lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama a putem portala Moja srednja škola đaci će moći da se upišu decu u srednju školu.

Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija