Društvo

Korona presek: U poslednja 24 časa preminulo devet obolelih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/04/2022

-

15:30

Korona presek: U poslednja 24 časa preminulo devet obolelih
Korona presek: U poslednja 24 časa preminulo devet obolelih - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 10.915 osoba, od čega je pozitivna 1.501 osoba. Preminulo je devet pacijenata. Na bolničkom lečenju je 688 osoba, a na respiratorima ih je 32. 

Podsetimo, juče je na koronavirus bila pozitivna 1.661 osoba, a preminulo je 10 pacijenata.

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović rekla je za RTS da dolazi do postepenog pada inficiranih koronavirusom, ali i da je grip među nama. Dr Jovanović je dala preporuke iz epidemijskog ugla kako da odemo na glasanje u nedelju, uz napomenu da je nošenje maske individualna odluka.

Kaže da je epidemijska situacija stabilnija, ali je i dalje četvorocifren broj novozaraženih osoba. Navodi da kada je u pitanju postupanje u odnosu na kontrolu epidemije propisana su pravila i ona će se poštovati na svim biračkim mestima.

"Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se odvijati glasanje, da se primenjuju dezinfekcione mere, dezinfekcija ruku i higijena ruku, kada su u pitanju maske individualna je odluka, uvek su preporuka, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća, ona štiti onog ko je oboleo i sve druge", rekla je Jovanovićeva za RTS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija