Društvo

Potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja i SZO: Od imunizacije do digitalizacije u zdravstvu

Komentari

Autor: Tanjug

04/04/2022

-

15:10

Potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja i SZO: Od imunizacije do digitalizacije u zdravstvu
Potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja i SZO: Od imunizacije do digitalizacije u zdravstvu - Copyright Tanjug/Ministarstvo zdravlja/Aleksandar Angelovski

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar i direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge potpisali su danas dvogodišnji Sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Sporazum će obuhvatiti imunizaciju, mentalno zdravlje, antimikrobnu rezistenciju, digitalizaciju u zdravstvu i hronične nezarazne bolesti, uz podrazumevanu podršku oporavka od efekata izazvanim kovid pandemijom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Lončar je zahvalio Klugeu na iskrenoj i svesrdnoj podršci, i istakao da će dogovorena saradnja Ministarstva zdravlja i SZO dati značajan doprinos daljem jačanju i razvoju zdravstvenog sistema Srbije.

Direktor SZO istakao je značajan napredak i stabilnost zdravstvenog sistema Srbije u toku velike javnozdravstvene krize globalnih razmera izazvane pandemijom, izrazivši nadu da će i nastavak saradnje kroz potpisani Sporazum biti od velike koristi građanima Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija