Društvo

U ponedeljak počinje konkurs za upis mališana u vrtiće, konačne liste krajem juna

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2022

-

21:22

U ponedeljak počinje konkurs za upis mališana u vrtiće, konačne liste krajem juna
U ponedeljak počinje konkurs za upis mališana u vrtiće, konačne liste krajem juna - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

U ponedeljak 11. aprila počinje konkurs za upis u državne predškolske ustanove i trajaće do 13. maja, dok će konačne liste upisanih mališana biti poznate krajem juna, najavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je na RTS-u rekao da će na ovogodišnjem konkursu biti oko 14.000 slobodnih mesta, ali i da očekuje dodatno proširenje kapaciteta za oko 600 mesta zbog završetka izgradnje novih vrtića.

Ova mesta omogućiće pet novih objekata u kojima su radovi u završnim fazama. Mesta za mališane biće na Čukarici, Bežanijskoj kosi, Zemunu, Zvezdari, Obrenovcu.

"Najveći pritisak je kao i prethodnih godina u najmnogoljudnijim oštinama, pre svega na Novom Beogradu, Paliluli, Voždovcu... U skladu sa potrebama pokrenuta je i inicijativa za otvaranjem novih mesta, pa se na Novom Beogradu gradi pet novih objekata, a vrtić na Bežanijskoj kosi je u završnoj fazi", rekao je Gak.

On je dodao da Grad pojdednako misli i na decu iz prigradskih opština gde će se takođe u narednom periodu raditi na upisivanju svih mališana kako bi listu čekanja sveli na minimum.

Rekao je i da se nastavlja saradnje sa privatnim vrtićima u koje ide oko 22.000 mališana čiji boravak subvencioniše Grad, te da će Sekretarijat u skladu sa zakonom pratiti rad svih privatnih predškolskih ustanova.

"Veliki posao je do sada urađen, ali nećemo tu stati. Nastavljamo dalje dok sve mališane sa teritorije Grada Beograda ne upišemo u vrtiće", zaključio je Gak.

Komentari (0)

Srbija