Društvo

Tokom dana smena sunca i oblaka, za vikend promena vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/04/2022

-

07:18

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prolazak hladnog fronta juče nam je doneo kratkotrajno zahlađenje i padavine, a već tokom noći došlo je do razvedravanja, te je jutro osvanulo vedro i relativno toplo u većem delu naše zemlje, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Temperatura se u ranim jutarnjim satima kretala od 6 do čak 12 stepeni, koliko je izmereno u Loznici. Maksimalna dnevna mestimično će dostizati i 24. podeljak. Najtoplije će biti u centralnim i zapadnim predelima, a najhladnije na severu i jugu zemlje, gde temperatura ipak neće prelaziti 20 stepeni.

Što se vremenskih prilika tiče, danas ćemo imati smenu oblačnih i sunčanih perioda, sa nešto više oblaka u Vojvodini. Vetar će biti slab i umeren, promenljivog pravca, a već sutra je u pojačanju.

Sutra, u prvoj polovini dana duva jugozapadni vetar, povremeno i olujnom jačinom, a vreme će biti promenljivo oblačno, ali toplo. Temperatura će u Timočkoj krajini dostizati i 26 stepeni, a u ostalim mestima kretaće se oko 23 podeljka.

Jugozapadni vetar u poslepodnevnim satima zamenjuje jak severozapadni. On će biti praćen naoblačenjem, kišom i intenzivnim zahlađenjem. Temperatura će sa prolaskom fronta pasti i za više od 10 stepeni, a ovako velika razlika u temperaturi može izazvati burne atmosferske procese, te će mestimično biti i oluja praćenih grmljavinom.

Drugi dan vikenda ostaje vetrovit i hladan, živa u termometru neće prelaziti 12 stepeni, a u poslepodnevnim satima dolazi do postepenog razvedravanja. U noći između subote i nedelje u planinskim predelima jugozapadne Srbije padaće i sneg.

Prema trenutnim prognostičkim modelima, stabilizacija vremena nas očekuje već od ponedeljka, kada će vreme ponovo biti vedro, vetar u slabljenju, a imaćemo i postepeno otopljenje.

Komentari (0)

Srbija